Budućnost će pripasti idiotima

20. 2. 2011. | posted in |

Na početku 21. stoljeća, ljudska evolucija je došla do prekretnice. Prirodna selekcija, proces u kojem se jači i pametniji brže razmnožava od drugih, koji je nekada favorizirao plemenite osobine čovjeka, okrenuo je u drugom smjeru, pa sada favorizira drugačije osobine.
Iako aktuelna naučna fantastika predviđa budućnost mnogo civiliziraniju i daleko pametniju, što vrijeme dalje odmiče, svjedočimo kako stvari baš i neće biti takve već potpuno suprotne. Umjesto Pameti, a kako nam se sada jasno prikazuje, zavladaće Glupost.
Ako ste neinformisani pa se pitate kako to, odgovor je jednostavniji nego očekujete. Ukoliko ne gledate oko sebe, onda da vas obavijestimo da evolucija ne mora nužno ići u korist pameti. Jer bez prirodnih neprijatelja koji bi regulisali brojnost stada ovaj izgovor za ljude s kojima živimo jednostavno počinje nagrađivati one koji se brže razmnožavaju, dok oni pametni postaju ugrožena vrsta.
Na kraju krajeva pogledajte kako je to plastičnije predstavio Mike Judge, autor zanimljive ideje pretočene u film “Idiocracy”.

sa  Protest . ba  prenio Radovića sokak

pogledaj najnovije vijesti OVDE