Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1 Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g šećera.
- 2 Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 žlicu brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.
- 3 Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 28 cm) čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
- 4 Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita.
- 5 Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka.
- 6 Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeći da ne zagori.
- 7 Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni maslac.
- 8 Šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag.
- 9 Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte tamnu čokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu.
- 10 Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru.
- 11 Tortu premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.
Posluživanje
Tortu dobro ohladite i poslužite.Savjet
Kako bi vam torta bila ukusnija, lješnjake popecite u pećnici, oljuštite ih, pa tek onda sameljite i koristite za tortu.Sastojci
- Broj osoba:
Za kore:
- 21 bjelanjaka
- 450 g šećera
- 300 g lješnjaka
- 3 žlice Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
Za kremu:
- 21 žumanjak
- 3 Pudinga vanilin Dolcela
- 6 žlica Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
- 1l mlijeka
- 100 g šećera
- 250 g maslaca
- 2 Šlag pjene Dolcela
- 100 ml mlijeka
- 300 g Milka čokolade s lješnjacima
- 300 g Milka bijele čokolade
AllBlogToolsFacebook comments for blogger brought to you by AllBlogTools.com , Get Yours?