vijesti iz nesvijesti - tetovira 100.000 web pages na leđa / glupi "genije"/ zapustila djecu zbog video igrice

9. 2. 2011. | posted in |


Kanađanin Patrick Vaillancourt (29) odlučio je učiniti nešto korisno sa svojim telom, pa će tako istetovirati 100.000 web adresa na leđa i naplatiti ih kao oglasni prostor.
S obzirom da nisam atletski tip i ne mogu trčati maratone, ali mogu podneti puno tetoviranja, ovo je moj način da dam svoj doprinos u humanitarne svrhe.’
Više od pola prihoda od ‘oglasnog prostora’ ide kanadskoj organizaciji CARE, koja se bavi pomaganjem zajednicama u nerazvijenim zemljama, posebno ženama i deci.
Ovim podvigom Patrick želi srušiti i svetski rekord za ‘najveći broj web stranica tetoviranih na telu u roku od godine dana’. A za to ima vremena do leta 2011. No, prema odzivu, čini se da neće imati problema.
Na stranici back2thelight.com Patrick rasprodaje svoja leđa, a svako ko je voljan platiti može postati deo ovog podviga. Priznaje kako ga je na taj čin inspirisao Alex Tew, koji je 2005. pokrenuo web stranicu na kojoj je prodavao – piksele.
Tew je skupljao novac za školovanje i zaradio milion dolara prodavši milion piksela.
Patrick bi mogao zaraditi ukupno tri i po miliona dolara, s tim da će barem pola dati u dobrotvorne svrhe.



Džerom Smit (27) iz Sinsinatija nedavno je pušten iz zatvora u kom je boravio zbog prodavanja droge, a ranije je bio zatvaran zbog provale i krađe.
Kap koja je prelila čašu bila je napad koji je izveo prošlog vikenda, kada je pištoljem udario u glavu svoju devojku Tijeru Brajant, koja je u osmom mesecu trudnoće.
Džerom je uhapšen, a američka Internet zajednica „oduševila“ se njegovom policijskom fotografijom, i činjenicom da nasilnik na čelu ima istetoviranu reč „genije“, i to pogrešno napisanu.
Smitu će se suditi zbog teškog fizičkog napada.



Jedna Britanka do te mere je postala opsednuta kompjuterskim igricama, da je šest meseci potpuno prestala da brine o deci, a psi su joj umrli od gladi.
33-godišnjakinja iz Svanlija u Kentu, je preko prijatelja na Fejsbuku zasnala za ’Small World’ i vrlo brzo se ’navukla’ na onlajn igricu.
U početku je igrala sat vremena dnevno, ali je to ubrzo preraslo u takvu opsesiju da je spavala samo po par sati noću. Uspevala je da nahrani decu od 13,10 i 9 godina i spremi ih za školu, ali nije radila ništa drugo. Uskoro je počela da kupuje gotovu hranu, a kuću je potpuno prestala da održava i provodila je sve vreme pred kompjuterom.
Ženina opsesija virtuelnom svetom otkrivena je kada je komšija provirio kroz otvor za poštu na vratima, a potom obavestio vlasti. Kada je policija došla, pod se nije video od prljavštine i nereda, a u trpezariji su ležala tela dva uginula psa.
Žena je priznala da pse nije ni hranila, i da njihova tela leže tu već dva meseca i raspadaju se. Kako je otkriveno, deca su se hranila isključivo pasuljem iz konzerve, koji su jela prstima.
Žena, čije ime nije otkriveno javnosti iz pravnih razloga, osuđena je na 75 sati društveno-korisnog rada i šest meseci zatvora, a kaznu bi trebalo da počne da služi za dve godine. Takođe, sudija joj je zabranio korišćenje interneta. Deca su smeštena u hraniteljsku porodicu, a majka je priznala sve optužbe za zanemarivanje.
Njen advokat rekao je da je ona bila ’posvećena i brižna majka, ali je teško podnela smrt muža i zatvorila se prema spoljnom svetu, a utehu je našla u virtuelnom svetu’.