Vijesti o FK Velež 22.02.

22. 2. 2011. | posted in |


zanimljiva_slikaDanas je u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održan sastanak u povodu predstojećeg derbija. Organizator sastanka je bila krovna sportska organizacija našeg grada,a  sve u cilju da derbi gradskih rivala protekne onako kako treba da priliči ovakvoj sportskoj manifestaciji, a na zadovoljstvo svih građana.
Svi sudionici sastanka pozvali su navijače na primjereno i sportsko bodrenje te uzdržavanje od bilo kakvih provokacija ili nereda. Zaključeno je stoga i da predstavnici uprave oba kluba obave razgovore s navijačima.
Na sastanku je donesen i zaključak da Grad Mostar finansijski podrži organizaciju gradskog derbija te da Sportski savez Grada Mostara u idućim danima koordinira zajedno s klubovima i policijom aktivnosti oko organizacije utakmice koja se igra u subotu 26. februara 2011. godine.
Iz Veleža su istakli da je gradski derbi duel sportskih rivala iz jednog grada i da svako drugi ko nema takvo razmišljanje, isključivo sportsko, bez obzira za koji klub navijao, nije dobro došao na ovu utakmicu. Odnosi klubova su onakvi kakvi priliče klubovima koji dijele istu sudbinu u gradu Mostaru i nikakav drugačiji, osim naravno sportskog rivaliteta, ovaj duel ne smije da ima.
Također, po prvi puta do sada, predstavnici dvaju klubova održat će u petak, dan prije utakmice, u prostorijama Sportskog saveza zajedničku konferenciju za novinare.

Velež – Zrinjski u direktnom prenosu putem interneta
velez_-zrinjski_2011Atmosfera uoči gradskog derbija i samog starta sezone svakim danom sve više i više dobija na intenzitetu. Kao i do sada projekat „Velež live“, zajednički projekat Fudbalskog kluba Velež i firme Media play ispunit će svoju obavezu. Za sve one, koji fizički nisu u mogućnosti biti na stadionu Vrapčići, tu je direktan prenos putem interneta.
Prema informacijama koje smo dobili od operatera ove firme, ali i na osnovu upita koji su stigli na naš e-mail, više je nego jasno da je interes ogroman, te se posebno pozivaju svi zainteresovani da na vrijeme osiguraju svoje „pasworde“, jer je kapacitet mreže još uvijek 200 uključenja.
Desetine dosadašnjih prenosa iz Vrapčića je uspješno realizovano, te nema sumnje da isto neće biti i sada. Naravno, uz sliku, već godinu dana angažovan je komentator, te je uz krcati stadion i gromoglasno navijanje užitak gledanja gradskog derbija potpun. Velež live samo za vas !!!

sa  sajta FK Velež prenio Radovića sokak

pogledaj najnovije vijesti OVDE