STJEPAN KLJUIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO IVANU BRIGIĆU

20. 3. 2011. | posted in |



Suprotstavi se!

To što radiš je nedostojno... Ti nikada ne bi trebao da zaboraviš da si svojedobno, isključivo kao Hrvat, u onom režimu bio jedan od osam izvršnih sekretara CK SKJ. Mnogi su Te osporavali kao provincijalca, poslušnika, Hrvata.


Međutim, kada je na našu državu izvršena agresija, Ti si smogao snage i stao u njenu obranu. Moraš se prisjetiti koliko sam ja bio ponosan zbog toga. Međutim, kako vrijeme odmiče, Ti se sve više udaljavaš od svoje časne uloge u obrani zemlje i postaješ marioneta u rukama Zlatka Lagumdžije. Ti si jedini Hrvat u Skupštini Sarajevskog kantona, ali Ti kao Ivan Brigić i Hrvat ne možeš biti predsjedavajući. Zlatko Lagumdžija to je nanijetio osobi koja je pobjegla iz Bosne...
To je bio prvi razlog da se osjetiš povrijeđenim, kao i svi oni koje Ti "predstavljaš".
S druge strane uspješno si šutio svih ovih godina, kada je Zlatko Lagumdžija istjerao iz Partije Tvoje istinske drugove: Miru Lazovića, Nijaza Durakovića, Bogića Bogićevića, Ivu Komšića i mnoge druge. Možda si pogrešno mislio da će njihovom eliminacijom oslabiti konkurencija, ali si se dobrano prevario...
Ti i u novoj konstelaciji ne možeš dalje od kantona. Istina, jedini si Hrvat jer Partiji više i ne treba.
Slušaj Ti, Ivane Brigiću!
Ima jedna stara kineska poslovica koja kaže: Bolje se vratiti s pola pogrešnog puta nego ići do kraja. Ti si, s obzirom na naše godine, blizu kraja. Smogni snage i suprotstavi se tom zlu u čijem krilu uživaš materijalne blagodati. Nije to najvažnije. Javno se ogradi od tog antihrvatskog procesa. Mi znamo krivicu Gruda i Zagreba prema našem narodu u ovoj zemlji, ali to ne daje pravo Zlatku Lagumdžiji i Sulejmanu Tihiću da nas vrijeđa i potcjenjuje.
Ne treba Te zabrinjavati ako ostaneš bez zastupničkih prinadležnosti. Dođi meni pa ćemo zajedno prodavati knjige o Bosni...

Hodati uspravno
Moram Ti kazati da je veoma lijepo hodati uspravno. Stoga ne smijemo oduzeti pravo našoj djeci da i oni budu dostojanstveni.
I ono najvažnije je da će Te, ukoliko odbiješ slugansku ulogu, više cijeniti i Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić, a da i ne govorimo o Miloradu Dodiku i Mladenu Bosiću.
Budi uvjeren da je ovo pismo dobronamjerno, a Tvoj izbor je kako ćeš nastaviti...
Čudi me što podržavaš koaliciju s Tihićem
Čudi me da Ti kao stari partijski kadar i politički pismen podržavaš koaliciju sa Sulejmanom Tihićem i platformašima. Slika će biti kompletirana kada se na državnoj razini priključe Milorad Dodik i Mladen Bosić iz RS.
Nameće se pitanje što bi na to kazali Tvoji nekadašnji drugovi iz CK SK JUGOSLAVIJE.
www.sutra.ba