Sarajevo: RADOVI U TOKU- Građevinari otišli, došle prostitutke

24. 2. 2011. | posted in |


Radovi na sarajevskoj zaobilaznici odvijaju se punom parom, doduše ne građevinski. Na napuštenom gradilištu na izlazu iz Sarajeva cvjeta prostitucija, a nedovršena saobraćajnica idealno je sklonište za pružanje, odnosno korištenje ovih usluga
obilaznica prostitucija
Prostitutke stoje na Vogošćanskoj petlji, a s mušterijama koje zaustave svoje automobile spuštaju se na samu trasu zaobilaznice, ispod mosta u Jošanici, gdje se svakodnevno "izvode radovi".

Inače, iz Direkcije cesta FBiH jučer nam je potvrđeno da je raskinut ugovor sa slovenskom kompanijom SCT, koja je izvodila radove na prvoj dionici zaobilaznice.

Direkcija je prije nekoliko mjeseci pokrenula taj postupak, ali jučer je prvi put zvanično potvrđeno da je ugovor raskinut.

Posljednjih dana pojavile su se informacije da je SCT povukao svoje mašine sa zaobilaznice, i uopće iz BiH, kako bi spriječio mogućnost da ih bh. vlasti zaplijene.

Naša ekipa jučer je posjetila ovo mjesto i uvjerila se da mašina nema. Iz Direkcije cesta uputili su prije nekoliko dana Graničnoj policiji dopis u kojem traže da se ne dozvoli prelazak granica ovim mašinama.

- Mi smo od Direkcije u subotu obaviješteni da postoji opasnost da će SCT pokušati izvući sredstva mehanizacije iz BiH. Ako se takva mehanizacija pojavi na nekom prijelazu, mi ćemo obavijestiti Direkciju i postupiti u skladu s našim zakonskim obavezama - kazao je za Predrag Radojčić, šef Operativnog centra Granične policije.

Iz Direkcije nam je pojašnjeno da mašine, shodno ugovoru, ne smiju napustiti zemlju dok se ne napravi takozvani premjer stanja i dok se ne poravnaju računi između Direkcije i SCT-a.

Kako saznaje Avaz, mašine SCT-a povučene su s gradilišta, ali nisu napustile zemlju, kako se to špekuliralo, već se nalaze u skladištu špediterske firme "Intereuropa" u carinskom terminalu Halilovići u Sarajevu. To je Avazu potvrdio i portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević.

- Te mašine imale su takozvanu dozvolu za privremeni uvoz, koja im je istekla. Oni su zatražili produženje, ali im to neće biti odobreno, jer je utvrđeno da je ugovor raskinut i da mašine miruju, tako da nema osnova za produženje dozvole - kazao nam je Kovačević.
(Dnevniavaz.ba/dg)

sa sajta Depo . ba preuzeo Radovića sokak

najnovije vijesti pogledajte OVDE