Banjaluka: Policija u filmskoj potjeri spasila oteto tele! TELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10. 2. 2011. | posted in |

24SI - Mještani banjalučkog naselja Drakulići u utorak veče bili su svjedoci nesvakidašnje potjere za ukradenim teletom koje je spaseno, ali kradljivci su uspjeli za dlaku da izmaknu ruci pravde.
Lopovi, za koje su sumnja da su odgovorni za veći broj do danas neriješenih krađa stoke u okolini Banjaluke, u utorak veče su se dovezli u naselje Drakulić u dva auta, "golf 1" i "opel kadet" karavanu. Mještani smatraju da su lopovi još ranije tipovali lokaciju i štalu u kojoj je bilo tele, a nakon čega su odlučili da po mraku sprovedu svoj plan u djelo.


Na sreću po tele i njegove vlasnike, jedan od mještana, koji je za javnost želio ostati anoniman, primijetio je u utorak oko 23 sata trojicu lopova kako izlaze iz štale komšije S.K. i užurbanim koracima preko njive prilaze svojim autima. Lopovi su za sobom bukvalno vukli crno tele, koje se bez uspjeha suprotstavljalo snažnijim otmičarima.


Mještanin je odmah posumnjao da nešto nije u redu, a zatim je svoje sumnje prenio i policiji. U rekordnom vremenu, prije nego što su lopovi uspjeli uopšte izaći iz naselja, u Drakuliću se pojavila policijska patrola. Kako su već imali opis sumnjivih auta, policija je odmah krenula za bijelim karavanom, koji je odbio da se zaustavi.


Škripa kočnica i zvuk sirene parali su uspavano banjalučko naselje, a znatiželjni mještani izlazili su iz svojih kuća i osluškivali. Oni koji su imali priliku da vide kraj filmske potjere ispričali su da je bijeli kadet, koji je vozio jedan od lopova, uletio u dvorište mještanina. Lopov je u nekoliko sekundi uspio izaći iz auta i pobjeći prema obližnjoj šumi, ostavivši zbunjeno tele na zadnjem sjedištu.


Ubrzo su do kadeta stigli i vlasnici teleta, a njihovoj sreći nakon što su utvrdili da je tele ipak živo i zdravo nije bilo kraja.


U policiji su potvrdili da je zaplijenjeni kadet uveliko olakšao posao u daljoj istrazi i pronalaženju lopova. Saznajemo i da postoje osnovane sumnje da su trojica lopova odgovorna i za nekoliko neriješenih krađa stoke u banjalučkim prigradskim naseljima, koje su se dogodile u proteklih nekoliko mjeseci.

preuzeto sa 24sata.info