FRA LUKA MARKEŠIĆ PORUČIO LIDERIMA DVA HDZ-A: Onima kojima se ova zemlja ne sviđa, najbolje bi bilo da odu iz nje

21. 3. 2011. | posted in |


HDZ i HDZ 1990 svojom isključivosti i ucjenama te minimiziranjem izbornog rezultata drugih, rade protiv Hrvata, jer je hvatskom narodu uvijek bila svojstvena tolerancija, izjavio je predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH(HNV) fra Luka Markešić u intervjuu Radiju Federacije BiH
fra luka markesicHNV je ovogodišnji kolektivni dobitnik „Šestoaprilske nagrade“ Grada Sarajeva.

Markešić je rekao da dva HDZ-a u svojoj aroganciji preuveličavaju izborni rezutat, „budući da oni nisu osvojili 90 posto hrvatskog biračkog tijela, kako tvrde, nego oko pedeset posto“.

"Manipulirajući narodom dva HDZ-a pominju majorizaciju i navodni nestanak Hrvata u BiH i to samo zato što im nisu pripale sve fotelje predviđene hrvatskom narodu u vlasti. Njima je u razgovorima o podjeli najviših federalnih dužnosti nuđeno dosta, ali oni su to odbili i svoje stranke sveli na oporbu", naglasio je fra Luka Markešić.

Predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća govorio je i budućnosti BiH, istakavši da će ona odoljeti dezintegracionim tendencijama.

"Bosne i Hercegovine će biti, bez obzira na to tko će u njoj biti. Onima kojima se ova zemlja ne sviđa, najbolje bi bilo da odu iz nje. To je njihovo pravo, kao što je pravo i nas koji ovdje želimo ostati da radimo za dobro i suživot", rekao je fra Luka Markešić za Radio FBiH.

(FENA/md) depo.ba