VIJESTI IZ NESVIJESTI - traži se čistačica sa poznavanjem engleskog jezika, četiri vepra prošetala Gračanicom

10. 2. 2011. | posted in |


imageOglas Zavoda za medicinu rada RS / 24sata.info

24SI - Neobičan oglas za popunu radnog mjesta čistačice, raspisao je ovih dana Zavod za medicinu rada Republike Srpske (RS).


U njemu se, uz opšte uslove da je "kandidat državljanin RS, odnosno BiH, da je stariji od 18 godina i da ima opštu zdravstvenu sposobnost", navode i posebni uslovi.
Prema tim uslovima, kandidat za pomoćnog radnika, čistačicu mora imati najmanje osnovno obrazovanje, mora imati aktivno znanje engleskog jezika, mora poznavati rad na kompjuteru i mora posjedovati vozačku dozvolu B kategorije.
Još jedna od zanimljivosti je i ta da će "svi prijavljeni kandidati biti testirani nakon čega će se obaviti intervju".



 Zbog ovog boldovanog i podvučenog, ne znam da li je za smijeh ili za plakanje...

Neobični gosti u ranim jutarnjim satima
Četiri vepra prošetala Gračanicom
Bili su mirni i nisu se uzbuđivali što se nalaze u naselju, kaže policajac Enes Kadić

Pripadnici Policijske stanice Gračanica Enes Kadić i Elvir Nukić jučer su jutros, između tri i četiri sata, u redovnoj kontroli u samom centru ovog grada, tačnije u velikom parku ispred zgrade Općine, vidjeli četiri velika vepra, teška između 150 i 200 kilograma.
- Veprovi su, prema svemu sudeći, pred Općinu stigli prošavši most na rijeci Drijenči, zatim se uputili ka zgradi Općinskog suda, Centru za socijalni rad. Bili su mirni i nisu se uzbuđivali što se nalaze u naselju. Nedugo zatim otišli su prema naselju Drafnići, da bi se domogli Gornje Lohinje - kaže policajac Kadić.
Službena zabilješka o neobičnoj pojavi nije urađena, jer veprovi nisu "narušavali javni red i mir" i imali su primjereno ponašanje pred čuvarima reda. O ovom događaju jučer se pričalo na svakom koraku u Gračanici, najviše u organima uprave i među lovcima. Predsjednik Lovačke sekcije "Gračanica 2" Osman Salihbašić bio je u općinskom parku tražeći tragove neobičnih "gostiju".
H.Č. (Dnevni avaz), 18. juni 2010.