Trebinje, Trebinje, kad me vidiš jebi me ( Borci RS kritikuju film o Srđanu Aleksiću)

16. 3. 2011. | posted in |


Nepodoban za pijanu šumsku rulju: Srđan Aleksić, heroj
Nepodoban za pijanu šumsku rulju: Srđan Aleksić, heroj
Photo: Stock
Boračka organizacija šumskog Trebinja, ogorčena što se u njihovom gradu snima film o Srđanu Aleksiću a ne, recimo, film o Božidaru Vučureviću, tvrdi da četnička naoružana rulja tokom rata u Bosni nije bila pijana ili koljačka ili bradata, već ugledno čista, podložna visokoj mladićevskoj higijeni genocidnog tela i uma...


Trebinjska četnička idila: Nigde džamija, nigde Bošnjaka
Photo: Stock
TREZNI, ALI OGORČENI: Boračka organizacija opštine Trebinje izrazila je ogorčenje načinom na koji se predstavlja lik srpskog borca, učesnika u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u filmu "Krugovi", koji se snima u ovom gradu. Snimanje filma "Krugovi" beogradskog režisera Srdana Golubovića počelo je u Trebinju 16. februara, a govori o srpskom heroju, vojniku Srđanu Aleksiću iz ovog grada, koji je 1993. godine ubijen, jer je od grupe srpskih rezervista spasao muslimanskog civila.
DIGLI SMO DŽAMIJU U VAZDUH I SVE LEPO BETONIRALI: "Imamo pravo da kažemo da naš grad niko ne voli više od nas, onih koji su založili sebe kada je bilo najpotrebnije. Ne želimo da u svijet ode pogrešna slika o našem gradu, kao i ni o pripadnicima vojske koja ga je branila", navodi se u saopštenju Opštinske boračke organizacije.
ČETNICI NISU BILI PIJANA RULJA VEĆ ZAKLETI ANTIALKOHOLIČARI I MIROTVORCI: Saznaje se da su borci šumskog Trebinja najviše ogorčeni na scene u kojima su pripadnici Vojske RS prikazani kao pijana rulja koja ruši i lomi sve pred sobom.
SRBI SU ALERGIČNI NA MISTERIJE: Kako pišu zabrinute „Večernje novosti“, Trebinjci se pitaju zašto je celi projekat obavijen popriličnim velom misterija i odvija uz angažovanje većeg broja pripadnika obezbeđenja i sa “žutom trakom” - neizbežnim dekorom, tim pre kad mnogobrojna glumačka i prateća ekipa nije imala nikakav problem tokom snimanja. Fotoreporterima je zabranjen pristup i onemogućeno bilo kakvo fotografisanje, a informacije se dobijaju na kašičicu i uvek iz nezvaničnih izvora.
ŠTETA ŠTO NE SNIMAJU FILM O BOŽIDARU VUČUREVIĆU: Inače, najnovije Golubovićevo ostvarenje, kako je najavljeno uoči početka snimanja, prati životnu priču i herojski čin Srđana Aleksića, čoveka koji je pokazao šta su to plemenitost i dobrota. Radnja se odvija 12 godina kasnije i bavi se pitanjem ima li herojstvo smisla. U glavnim ulogama u filmu nastupaju Vuk Kostić, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Aleksandar Berček, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Jasna Đuričić i Marko Janketić.
ŠUMSKA TUGA: Film se snima u centru grada i okolini, a pojedini kadrovi snimaće se i u Gacku, nakon čega ekipa odlazi u njemački Hale i Beograd. Srđana Aleksića igra Vuk Kostić, a muslimanskog civila Leon Lučev.
* Međunaslovi vlasništvo Božidara Vučurevića
www.e-novine.com